advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Stedelijk Museum Schiedam gebruikt 1,2 miljoen euro voor aantrekken jongeren

Sport combineren met kunst, een graffititentoonstelling en foodart. Een aantal ideeën die het Stedelijk Museum wil uitvoeren met de 1,2 miljoen euro die  ze ontvangen van de Rijksoverheid. ”Het doel de aankomende vier jaar is om meer jongeren naar het museum te trekken”, aldus directeur Anne de Haij.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 11 juli 2024 15:22

In de periode 2021-2024 kreeg het museum dit bedrag ook al toegewezen. “De Raad van Cultuur kijkt naar wat je de afgelopen vier jaar hebt gedaan en daarnaast moesten wij ook een plan voor de komende vier jaar schrijven,” zegt de directeur.

Per provincie wordt één museum uitgekozen dat de extra subsidie krijgt. De Raad van Cultuur schrijft in hun beoordeling dat ze blij zijn dat het museum ruimte biedt aan verschillende kunstvormen en kunstenaars die moeilijk toegang krijgen tot musea. “We geven deze kunstenaars graag een podium hier in het Stedelijk Museum. Door te experimenteren met verschillende soorten kunst hopen we meer jongeren te trekken.”

De nieuwe subsidie zal pas in 2025 ingaan. “We zijn al druk bezig met het plannen van de tentoonstellingen voor dat jaar. Voor je het weet is het al 2025”, zegt De Haij. De directeur hoopt onder andere volgend jaar een tentoonstelling over de invloed van sport op kunst te kunnen openen. “Voor jongeren hebben die twee werelden veel met elkaar te maken,” zegt ze. “We hebben nog heel veel toffe ideeën klaarstaan.”