advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Meerdere pareltjes tussen gratis spullen op weggeefdag Stichting J&S

Kleding, boeken, puzzels en nog veel meer gratis spullen worden vandaag uitgedeeld tijdens de weggeefdag van stichting J&S in de Schiedamse Gorzen. Deze dag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd om duurzaamheid te promoten en eenzaamheid en armoede te bestrijden. Het evenement trekt volgens de organisatie veel bezoekers.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

donderdag 11 juli 2024 16:39

Volgens Sandra Bolsman van Stichting J&S was het zelfs zo druk, dat er ’s ochtends lange rijen voor de deur stonden. ‘Er zijn mensen bij die we af een toe een beetje moeten temperen, want die willen heel veel. Maar de mensen vinden het helemaal geweldig.”

Hoewel een echte schat uitbleef, waren er veel mooie spullen te vinden. "Ik zag veel mooie tassen en mooie schoenen," zegt een bezoeker opgetogen. Een ander zegt wel degelijk een parel te hebben gevonden, maar dan in de vorm van een olielamp met een lampenkap.  

Naast alle mooie spullen, hoopt de stichting dat het evenement ook tot nadenken zet. "We hopen dat mensen gaan denken aan degenen die het echt nodig hebben en aan duurzaamheid. Je hoeft niet altijd te kopen,” zegt Bolsman.