advertentie
  • Vlaardingen
  • vervoer

Lopen op het asfalt: hardloopwedstrijd opent Blankenburgverbinding voor publiek

Er wordt nu nog hard gewerkt aan de Blankenburgverbinding. Maar op 7 december is het werk dan echt afgerond en wordt de tunnel officieel geopend, meldt Rijkswaterstaat. Eind november zal de tunnel opengesteld worden voor het publiek met een hardloopwedstrijd.

Lopen op het asfalt: hardloopwedstrijd opent Blankenburgverbinding voor publiek
Foto: Rijkswaterstaat
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 12 juli 2024 12:47

De 4,2 kilometer lange Blankenburgverbinding is nog niet klaar. Zo wordt er nog gewerkt om de nieuwe snelweg aan te sluiten op de al bestaande A15 bij Rozenburg. Ook worden er nog technische systemen getest en wordt het personeel in de verkeerscentrale opgeleid.

Tol

Minister Barry Madlener is blij met de verbinding. “Ik ben erg trots op deze belangrijke verbinding voor de regio Rotterdam, die zorgt voor minder files en een betere bereikbaarheid van zowel Voorne-Putten als het Westland.” Madlener geeft aan dat het helaas niet mogelijk was om de verbinding zonder het betalen van tol te realiseren.

Deze bedragen liggen op 1,51 euro voor een personenauto en 9,13 euro voor vrachtwagens. Mensen die met de caravan op stap gaan, hoeven zich geen zorgen te maken over het betalen van extra tol. Zij hoeven enkel de 1,51 euro voor een personenauto te betalen. Dit geldt ook voor aanhangers en opleggers.

Wandelen en rennen door de tunnel

De openstelling van de verbinding, eind november, wordt volgens Rijkswaterstaat een feestelijke tweedaagse gebeurtenis.  Op de eerste dag zal er een hardloopevenement plaatsvinden. Op de andere dag is het mogelijk om door de tunnel heen te wandelen. Het evenement krijgt de naam: Knoop tot Knoopevent.