advertentie
  • kunst en cultuur
  • politiek
  • Schiedam

Theater aan de Schie krijgt geen eigen ingang

Het was een wens van theater én gemeenteraad: een eigen ingang voor Theater aan de Schie aan de Broersvest. Na onderzoek blijkt dit 4,3 miljoen euro te kosten om te realiseren. Dit is te duur voor het theater. Bovendien heeft een eigen ingang volgens de gemeente Schiedam geen bijkomende voordelen voor het theater.

Theater aan de Schie krijgt geen eigen ingang
Foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 12 juli 2024 14:53

De 4,3 miljoen euro aan kosten zou voor het theater een huurstijging van ongeveer 387 duizend euro betekenen. Dat is een stijging van 150%. De gemeente noemt een nieuwe ingang een ‘cosmetische ingreep’. “Het heeft geen gevolgen voor de zaalcapaciteit van het theater. Er kunnen na realisatie dan ook geen extra kaartjes worden verkocht”, aldus de gemeente.

Wel zou de garderobe verplaatst worden bij de realisatie van een nieuwe ingang. Dit levert extra mogelijkheden op voor horeca, al denkt de gemeente dat dit de extra huurlasten niet zal compenseren. De gemeente noemt de realisatie van een eigen entree van Theater aan de Schie daarom ook niet verstandig, onverantwoord en een te groot risico. Bezoekers moeten het theater dus blijven betreden door de hoofdingang van het Stadskantoor.

Theater aan de Schie heeft ook gehoord dat de kosten voor het realiseren van een eigen ingang volgens de gemeente te duur zijn. “We gaan ons beraden en komen in september met een reactie. Tot die tijd kiezen we er voor niet te reageren”, zegt theaterdirecteur Rob Roos.

In de bericht van de gemeente wordt nog een fout gemaakt. Er wordt gesproken over een ingang aan de Broersveld-zijde, terwijl dit niet grenst aan het theater. De gemeente bedoelt een ingang aan de Broersvest-zijde. Twee letters, een groot verschil.