advertentie
  • kunst en cultuur
  • maatschappij
  • Schiedam

Extra budget Schiedam 750 is voor Schiedammer met goede ideeën

De extra 850.000 euro die Schiedam viert 750 krijgt, is volgens de stichting bedoeld voor initiatieven vanuit de stad. “Dit geld gaat volledig naar de stad en de ideeën die eruit voortkomen,” zegt voorzitter Anke Bodewes.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 12 juli 2024 16:26

In 2025 viert Schiedam dat het 750 jaar geleden stadsrechten kreeg van Aleida van Holland. De bedoeling is dat er op meerdere momenten in het jaar feest wordt gevierd. Zo is er een startweek, een midzomerweek en een slotweek waarin verschillende feestelijke activiteiten gepland staan.

Vandaag is bekend gemaakt dat het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het De Groot Fonds gezamenlijk 850.000 euro hebben toegezegd aan de stichting Schiedam viert 750. “Met deze donatie willen we de Schiedammers aanmoedigen om zelf een feest te organiseren met een bijdrage vanuit de stichting.”

Schiedammers die een goed idee hebben, kunnen namelijk een bijdrage aanvragen bij Stichting Schiedam viert 750. De tweede aanvraagronde loopt tot en met september. “We houden spreekuren op de Hoogstraat en helpen je graag bij het uitwerken van je plan,” vertelt de voorzitter.

In de eerste ronde werden 21 aanvragen toegekend voor een half miljoen euro. “Dat is veel geld en daarom zijn we ook zo blij met de donatie van deze twee fondsen.” Volgens Bodewes is dat echter niet genoeg. “We zijn nog bezig met andere fondsen en Schiedamse bedrijven. Ik hoop dat iedereen die iets met de stad heeft zijn steentje wil bijdragen.”