advertentie
  • Schiedam
  • vervoer

Racebaan of woonwijk? Bewoners Willem Brouwerstraat hopen op maatregelen

Auto’s remmen allemaal hard af in de bocht van de Willem Brouwerstraat in de Schiedamse Gorzen. De bestuurders kijken over hun stuur door de bocht, langs alle geparkeerde auto’s die het zicht belemmeren. De bewoners in de buurt vinden dat de bocht gevaarlijk is. Zo ook gemeenteraadslid Yusuf Tuncer van het CDA Schiedam. Hij stelde er vragen over.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 12 juli 2024 16:53

“Ik heb persoonlijk meegemaakt dat ik bijna een aanrijding had. Ik kon dat voorkomen doordat ik heel langzaam reed. De mensen die daar wonen, rijden ook langzaam, maar mensen die niet bekend zijn in de wijk, verwachten geen tegenligger,” legt Tuncer uit.

Een bewoner van de Willem Brouwerstraat is het eens met het CDA-raadslid. “Er vindt regelmatig bijna een ongeluk plaats. Iedereen moet achteruit om elkaar erdoor te laten.” Ook zegt de bewoner dat er veel met hoge snelheid door de straat wordt gereden.

De gemeente zegt dat ze onderzoek gaan doen om de verkeerssituatie in de bocht van de Willem Brouwerstraat te verbeteren. De gemeente erkent daarbij dat foutparkeren in de wijk een groot probleem is.