advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Vernieuwing Kroepoekfabriek: nieuw jasje, vertrouwd gezicht

De zaal van De Kroepoekfabriek is kaal en leeg. Het podium is eruit, alle lichten zijn verwijderd en de herkenbare letters zijn tijdelijk ergens anders opgeslagen. Het poppodium is aan het verbouwen en dat was volgens manager Bart van Dorp en coördinator techniek Jesse de Vries hard nodig.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 12 juli 2024 17:00

“Het podium is weg!” Bart en Jesse staan in een lege zaal, op de plek waar eerder het podium stond. Je kunt zien dat er gewerkt wordt. En daar is het volgens het poppodium na 12,5 jaar ook wel tijd voor. De komende zomer wordt er, met behulp van alle vrijwilligers, hard gewerkt aan de vernieuwing.

"Tijdens de verbouwing zijn we verder onder het podium gedoken en kwamen we erachter dat het hoge water het podium had aangetast.” Volgens de manager was het dan ook niet verantwoord om er nog langer gebruik van te maken. Daarnaast worden de lichten vervangen en er komt er nog een nieuw laagje verf op de muur.

‘K’ en ‘F’

Als in september het nieuwe seizoen begint, kunnen niet alleen de Vlaardingers weer naar de Kroepoekfabriek, maar kan de Kroepoekfabriek ook naar de Vlaardingers toe. Onder andere door de steun van andere partijen uit de stad is het voor het poppodium mogelijk om in de buurt op te treden. “Cultuur is heel belangrijk en als wij op deze manier ons steentje kunnen bijdragen, dat zou dat heel tof zijn,” vertelt Jesse enthousiast.

De verbouwing moet na de zomer klaar zijn. De vaste bezoekers hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat het er totaal anders uitziet. Zo komen de bekende ‘K’ en ‘F’ letters gewoon weer aan de muur te hangen. “Herkenning, 100 procent, maar ik denk zelfs nog een stukje beter dan die herkenning,” aldus Jesse.