advertentie
  • maatschappij
  • politiek
  • Schiedam

Barbecueën verboden in grote delen van Beatrixpark en Maasboulevard

De regels voor het barbecueën in Schiedam zijn aangescherpt. In grote delen van het Prinses Beatrixpark en de Maasboulevard is het vanaf zaterdag 13 juli verboden om op open vuur eten te bereiden. Dit om de overlast en rommel in het groen tegen te gaan. Op de plekken waar wel gebarbecued mag worden staan er containers en afvalbakken.

Foto: bewoners Maasboulevard
Foto: bewoners Maasboulevard
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 12 juli 2024 17:23

Al langer staat het barbecueën ter discussie op de twee plekken in Schiedam. Er werden speciale afvalbakken geplaatst en boomstammen neergelegd op de Maasboulevard. Dit moest de rotzooi laten verdwijnen en auto’s op het gras tegengaan. Dit was zonder succes. Een groep bewoners aan de Maasboulevard bleef foto’s plaatsen van afval, tot een tafel met kippenpoten en lege drankflessen toe.

Gemeenteraadslid Monique Rotteveel van Lokaal Onafhankelijk Schiedam wilde een oplossing creëren die de overlast zou stoppen. Er moest een verbod komen. Na meerdere aanpassingen van het voorstel op verzoek van andere gemeenteraadspartijen werd het voorstel aangenomen. Nu is de oplossing er voor het Beatrixpark en de Maasboulevard. “Ik ben hartstikke blij”, laat Rotteveel weten.

De bewoners van de Maasboulevard reageren enthousiast op de oplossing. “Ik spring werkelijk een gat in de lucht. Wij hebben er lang voor gestreden”, zegt bewoner Anja van Bekhoven. We zijn zeer tevreden over de aangewezen plekken.

20240712_Nieuwe_regels_voor_barb_ecueën_-_Prinses_Beatrixpark.png20240712_Nieuwe_regels_voor_barbecueën_-_Maasboulevard.png

De plekken waar in het Beatrixpark en op de Maasboulevard wel en niet gebarbecued mag worden.