advertentie

Schiedammer Zirkzee voor 40 miljoen naar Manchester United

Schiedammer Joshua Zirkzee gaat voor 40 miljoen van het Italiaanse Bologna naar Manchester United. De club meldt dat zelf op Instagram met daarbij de tekst 'Een nieuwe speler voor een tijdperk. Welkom bij Manchester United, Zirkzee'.

Schiedammer Zirkzee voor 40 miljoen naar Manchester United
Foto: Instagram/Manchester United
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zondag 14 juli 2024 18:48

Op de Instagram pagina van Zirkzee bij een foto van hem in het (rode) shirt van Manchester United schrijft de club: 'Rood stond nog nooit zo goed'. 

De 23-jarioge Schiedammer gaat bij United spelen onder de Nederlandse coach Erik Ten Hag. De NOS meldt dat Zirkzee heeft getekend tot medio 2029, met een optie voor nog een jaar. De spits debuteerde vorige week in de kwartfinale van het EK tegen Turkije in het Nederlands elftal. Hij kwam er in de 87-ste minuut in.  Met de vijf minuten blessuretijd erbij speelde Zirkzee z'n eerste acht minuten voor Oranje.

Zirkzee werd geboren in Schiedam, maar verhuisde al op vijfjarige leeftijd naar Spijkenisse. Via de jeugd van ADO Den Haag en Feyenoord kwam Zirkzee in 2017 bij Bayern München terecht. Na enkele uitleenbeurten werd Zirkzee in 2022 verkocht aan het Italiaanse Bologna. Hier maakt hij afgelopen jaar een goed seizoen door. In 34 Serie A-wedstrijden maakte hij 11 doelpunten. Bologna plaatste zich dankzij een vijfde plaats in de competitie zelfs voor de Champions League.