advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Kidsbouwdorp 2024: ‘Leuker dan thuis op de bank zitten’

Tientallen kinderen zijn vanaf deze maandag te vinden in het Beatrixpark in Schiedam. Voor de veertiende keer wordt dit jaar het Kidsbouwdorp georganiseerd. Tot grote blijdschap van de organisatie, zeker omdat het vorig jaar door omstandigheden niet door kon gaan.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 15 juli 2024 16:42

“Het is vandaag de eerste dag”, vertelt Suzanne van Meeteren. “En kinderen zijn meteen al lekker bezig.” Het kidsbouwdorp is van 15 juli tot en met 8 augustus. Het thema van dit jaar is ‘huizen door de eeuwen heen’ en deze week staat in het teken van hutten en tenten. “Het doel is om een mooi aanbod aan activiteiten te bieden tijdens de vakantie. Er zijn veel kinderen die niet op vakantie gaan, die kunnen gewoon hierheen komen. Hier worden vrienden gemaakt en ze kunnen lekker bouwen.”

En dat bouwen valt bij de aanwezige kinderen goed in de smaak. “Er zijn veel kinderen en er komen leuke activiteiten bij”, zegt een van de kinderen. “Dit is leuker dan thuis spelen, want daar zit je maar op de bank of speel in je in de tuin. Dit is veel leuker!”

‘Goed alternatief’

Niet alleen de kinderen zijn enthousiast op het weer georganiseerde Kidsbouwdorp. Ook ouders zijn lekker aan de slag om met hun kinderen mooie bouwwerken te maken. “Als je niet op vakantie gaat, is dit een goed alternatief”, zegt een moeder. Een ander zegt: “Wij gaan ook niet op vakantie en we zagen dit in de krant staan. ‘Laten we er eens heen gaan’, dachten we.”

Vorig jaar ging het bouwevenement niet door omdat de organisatie volgens de gemeente niet volledig aan de eisen kon voldoen. Zo moest onder andere aangegeven worden welke factor zonnebrand aanwezig zou zijn. “Dit jaar is alles via een tussenpersoon gegaan,” bevestigt Suzanne, daarmee verwijzend naar een betere samenwerking tussen de organisatie en de gemeente.

Het Kidsbouwdorp voor kinderen tussen de acht en dertien jaar vindt nog tot en met 8 augustus plaats in het Schiedamse Beatrixpark.