advertentie
  • dossier loodgieter
  • Vlaardingen

Zandzakken weg bij Vlaardingse loodgieter tot schrik buren

Tot verbazing van de buren van de Vlaardingse loodgieter, zijn de zandzakken rondom zijn huis aan de Gretha Hofstralaan maandagochtend weggehaald, meldt Rijnmond. Begin april zette de gemeente de zandzakken neer om te voorkomen dat toekomstige explosies schade zouden aanrichten aan de woningen van de buren.

Zandzakken weg bij Vlaardingse loodgieter tot schrik buren
redactie

door redactie

dinsdag 16 juli 2024 11:34

Sinds kort woont loodgieter Van Uffelen weer met zijn gezin in zijn huis, nadat de gemeente de woning maandenlang gesloten hield. Dat gebeurde na een reeks aanslagen op huizen van de loodgieter en zijn familie.

Angst voor nieuwe aanslagen

Voor de buurt is het een moeilijke situatie, omdat de aanwezigheid van Van Uffelen mogelijk de kans op nieuwe aanslagen vergroot. Toch staat voor de buurtbewoners één ding voorop: “De hele situatie is het ergst voor de familie Van Uffelen. Ik kan me voorstellen hoe het is zo lang niet je eigen huis te wonen en je zo onveilig te voelen.”

Tot nu toe heeft de terugkeer van de familie Van Uffelen niet tot nieuwe aanslagen geleid. “Gelukkig is het acht weken rustig, en laten we vooral hopen dat het zo blijft. Vooral voor de familie zelf, maar ook voor ons als buurt", zegt een buurtbewoner.

Niet iedereen geïnformeerd

De directe buren van Van Uffelen zijn gebeld over het weghalen van de zandzakken, maar andere buurtbewoners niet. “Maar wij ondervinden ook heel veel hinder van de situatie en voelen ons onveiliger. We snappen echt dat die zandzakken een keer weg moeten. Maar communiceer erover. Kunnen wij nog iets doen? Wat zijn de te nemen stappen?”

Ook over andere veiligheidsmaatregelen zijn de buurtbewoners niet op de hoogte gesteld. “Dat die camera’s blijven hangen wisten we ook niet. Maar het is wel fijn dat ze blijven." De gemeente creëert zo onbedoeld vijanden, vinden bewoners.

"Als ze ons informeren is er niks aan de hand. Maar nu lijkt het alsof het de gemeente niks interesseert. Waarom zouden wij dan nog bellen? We hebben wekenlang 's nachts uit het raam gekeken als er een scooter langsreed. En verdachte zaken gemeld.”

Reactie gemeente

Een woordvoerder van de gemeente heeft laten weten dat de zandzakken door de gemeente zijn weggehaald. De zandzakken zijn in april ook geplaatst door de gemeente. Omdat Van Uffelen van de rechter weer in zijn huis mag wonen, is er geen juridische grond om de zandzakken te laten staan.

Alle directe buren zijn hier over geïnformeerd, zegt de woordvoerder. "Omdat zij degenen zijn voor wie de zandzakken eventueel schade zou kunnen voorkomen", zo volgt de uitleg.

"Afhankelijk van de situatie hebben we of de directe buren, of de straat of de hele wijk geïnformeerd." De gemeente laat weten dat zij constant bekijkt welke maatregelen op- of afgebouwd kunnen worden.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.