advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

100-jarig monument aan de haven transformeert in kantoorruimte: ‘Vergunning ontbreekt helaas nog’

Vloeren worden gelegd, isolatiemateriaal aangebracht en een nieuw dak geplaatst. Het voormalige pand van de Visscherij Maatschappij Vlaardingen krijgt na zestig jaar een tweede leven. Jan Joanknecht en zijn compagnons maken er een kantoorruimte van. Het enige wat nog ontbreekt is de omgevingsvergunning.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 17 juli 2024 16:11

Dertig jaar geleden kwam Jan Joanknecht voor het eerst in aanraking met het monumentale pand aan de Koningin Wilhelminahaven. “Ik zat in een pand hier verderop en dit pand werd mij te koop aangeboden, maar het was toen al in slechte staat waardoor we het toen niet hebben gedaan.” Uiteindelijk kwam het pand via een andere manier op zijn pad. “Toen hebben we het met zijn vieren gekocht.”

Uitdagingen bij de renovatie

De renovatie van het monumentale pand schiet volgens Joanknecht al aardig op. “De buitenkant is zo goed als af, nu alleen de binnenkant nog.” De initiatiefnemers hebben de entree naar de zijkant verplaatst, waardoor het gebouw in tweeën wordt gesplitst. “De bedoeling is dat hier zes kantoorruimtes worden gerealiseerd.”

Volgens Joanknecht kost de renovatie heel veel geld. “Dat is lastig geweest. We zijn met zijn vieren en we hebben geen heel diepe zakken.” Het verbouwen ging volgens de initiatiefnemer zeker niet zonder slag of stoot. “We hebben te horen gekregen dat onze aanvraag voor de omgevingsvergunning is afgewezen.”

De gemeente laat weten dat de aanvraag voor deze vergunning onvolledig was.  Met deze afwijzing hoopt zij dat Joanknecht en zijn compagnons worden aangemoedigd om te komen tot goed onderbouwde initiatieven. “We zijn nu druk bezig met de punten die onvoldoende waren te verbeteren en hebben er alle vertrouwen in dat het de volgende keer wel wordt goedgekeurd.”