advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Wereldmuziekfestival Verueño eenmalig in de Sodafabriek om team te ontlasten

Het wereldmuziekfestival Verueño vindt op 14 september voor de eerste keer plaats in de Sodafabriek in Schiedam. De organisatie heeft aangekondigd dat ze, ondanks hun jubileumviering in maart, toch het traditionele septemberfestival willen organiseren, maar daarbij het team willen ontlasten van extra werk.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 17 juli 2024 18:07

Volgens de organisatie kost het veel energie en inspanning om met een team, dat bestaat uit dertig vrijwilligers, een tweede festival in september te organiseren. “Daarom hebben we ervoor gekozen dat we eenmalig naar de Sodafabriek gaan. Daar is ook de opslag van onze spullen en ik heb daar eerder wereldmuziek geprogrammeerd, dus bekend terrein,” zegt Rob Dijkstra, een van de organisatoren van het festival.

Het festival, dat gebruikelijk altijd in september in het Julianapark plaatsvindt en twee dagen duurt, zal dit keer een dag duren. Verder verandert er volgens de organisatie niet zoveel; de toegang voor muziekliefhebbers blijft gratis en voor de foodfanaten blijft ook het jaarlijkse diner bestaan. Vanaf volgend jaar verwacht de organisatie dat het evenement gewoon weer plaatsvindt in het Julianapark.

Bron: Twee
Bron: Twee