advertentie
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Toegang tot de geschiedenis: artikelen Nieuwe Vlaardingsche Courant online beschikbaar

De Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft vorige week aangekondigd dat krantenartikelen van de Nieuwe Vlaardingsche Courant uit de jaren 1951 tot en met 1982 nu online te raadplegen zijn. Het stadsarchief van de Gemeente Vlaardingen is heel blij met deze ontwikkeling.

Hanna van Spijk

door Hanna van Spijk

woensdag 17 juli 2024 19:07

"Het heeft even geduurd, maar na flink wat jaren zijn nu ook de laatste krantenberichten online vindbaar," vertelt Harm Jan Luth-Mulders van het stadsarchief in Vlaardingen. Vanwege privacy- en copyrightredenen was dit niet eerder mogelijk.

Dankzij het gebruik van zoektermen kunnen alle Vlaardingers nu eenvoudig oude artikelen over hun stad vinden. "Het is super interessant om te lezen over hoe het er vroeger in de stad aan toe ging," voegt Luth-Mulders toe. Daarbij geeft hij een mooi voorbeeld van een krantenartikel met foto over de viering van 700 jaar stadsrechten in het welbekende Oranjepark.

Het stadsarchief van de Gemeente Vlaardingen benadrukt dat zij de originele exemplaren van de kranten behouden. Deze worden veilig en op de juiste temperatuur opgeborgen. "Gelukkig kunnen we nu de artikelen allemaal achter ons beeldscherm bekijken en blijven de originele kranten goed bewaard," vertelt Luth-Mulders.