advertentie
  • Schiedam
  • rechtspraak

Hoge celstraffen voor poging tot moord op Schiedamse tattookiller Cor P.

De mannen die ervan verdacht werden de moordpoging op de Schiedamse crimineel Cor P. in de Dominicaanse Republiek in 2022 te hebben gepleegd, zijn door de rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van 17, 15, 18 en 23 jaar. Daarnaast moeten zij ook een schadevergoeding betalen van in totaal 75.000 euro. Dat meldt Rijnmond.

Hoge celstraffen voor poging tot moord op Schiedamse tattookiller Cor P.
Foto: archief/politie
redactie

door redactie

donderdag 18 juli 2024 10:45

De 24-jarige Carlos van der S. zou hierbij de rol als 'moordmakelaar' hebben gehad. De drie jongste mannen zijn volgens de rechtbank afgereisd naar de Dominicaanse Republiek met het doel om Cor P. te liquideren. Zo is de 23-jarige Francis S.B. eerder naar het Zuid-Amerikaanse land gevlogen. Allereerst om te controleren of P. daar was, maar ook om informatie te delen met de andere verdachten. Op de dag van de poging tot moord achtervolgden de 21-jarige Damian B. en 22-jarige Isah B. uit Rotterdam hun slachtoffer op een scooter. Na de achtervolging schoot de 21-jarige B. meerdere keren op Cor P.

Antitankwapens

De 24-jarige 'makelaar' Van der S. heeft van de rechter een hogere straf gekregen dan zijn mededaders. De rechtbank oordeelde dat hij een aansturende rol had en geweldsklussen aannam, die hij vervolgens uitbesteedde aan zowel leden van een criminele organisatie als andere 'soldaten'. Bovendien heeft hij een grote hoeveelheid wapens, waaronder antitankwapens, en munitie in bezit gehad, die bedoeld waren voor het plegen van zeer ernstige misdrijven.

Tattoo killers

Cor P. was lid van een bende die de "Tattoo Killers" werd genoemd. Tegen hem werd in 2019 levenslang geëist voor de moord op Onno Kuut. Deze man zou ook lid zijn geweest van de bende en vermoedelijk vanwege een ruzie zijn omgebracht. Zijn lichaam werd in 2009 in de duinen van Hoek van Holland teruggevonden. "De man was zwaar mishandeld en gefolterd," meldde justitie.

P. is samen met drie andere verdachten vrijgesproken in deze zaak, nadat justitie levenslang tegen ze eiste. Maar P. wachtte de uitspraak niet af; hij knipte zijn enkelband door vanwege een straf in een eerdere zaak over een mislukte liquidatie in Amsterdam. Na het schietincident in de Dominicaanse Republiek is P., die het ternauwernood overleefde, aangehouden in het Zuid-Amerikaanse land. Vervolgens is hij uitgeleverd aan Nederland.

Dit een artikel van onze mediapartner Rijnmond.