advertentie
  • politiek
  • Schiedam

Mogelijk nieuwe diversiteitsplannen tijdens pride-maand ‘Schiedam 750’

Het Schiedamse PvdA-gemeenteraadslid Dick van Belle stelde in juni schriftelijke vragen aan de gemeenteraad over de pride-maand in Schiedam. Uit de antwoorden blijkt dat de gemeente momenteel geen specifieke acties organiseert tijdens deze maand, maar mogelijk wel plannen heeft in het kader van ‘Schiedam 750’.

Bron: Twee
Bron: Twee
Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

donderdag 18 juli 2024 13:25

Daarom worden er op basis van het plan van aanpak ‘Schiedam Regenboogstad’ het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten richten zich  volgens de gemeente op bewustwording en emancipatie van de regenboogcommunity,

Raadslid Van Belle had echter gehoopt dat de gemeente ook tijdens de pride-maand meer acties zou organiseren. “We vinden wel dat de pride-maand een mooi moment is om er nog eens extra aandacht aan te besteden. Dat kan ook in lichte vorm zijn, bijvoorbeeld door te verwijzen naar de door de gemeente ondersteunde jaarlijkse uitreiking van de Jillis Bruggemanpenning in Schiedam, een evenement om trots op te zijn.” Dit jaar vindt de tiende editie plaats; de gemeente ziet dat als een kans om de ruchtbaarheid te vergroten.

Schiedam 750 jaar

De gemeente geeft aan open te staan om in de toekomst meer aandacht te besteden aan de pride-maand. “Tot nu toe hebben we ons geconcentreerd op de Schiedamse Regenboogweek. In het Schiedamse Regenboognetwerk worden mogelijk activiteiten ontwikkeld in de pride-maand van 2025 die ook aansluiten op ‘750 jaar Schiedam’,” zo zegt de gemeente. Het raadslid vindt dat een goed idee. “De geschiedenis en viering hiervan past wat ons betreft uitstekend bij ‘750 jaar Schiedam’.”