advertentie
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Binnen enkele minuten meerdere motorkappen gestolen van auto’s Vlaardingse rijschool

Willem de Hoog, eigenaar van Rijschool De Hoog in Vlaardingen wist niet wat hij zag toen hij woensdagochtend bij zijn lesauto’s kwam. De motorkappen van de voertuigen waren verdwenen en dat was niet de eerste keer. In het weekend was het ook al raak. Volgens De Hoog is dat een gevolg van de blauwe zone die sinds kort geldt aan de George Stephensonweg.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 18 juli 2024 13:45

Drie auto’s, netjes op een rij geparkeerd. Zo trof Willem zijn auto’s woensdagochtend aan. “Ik was al gefrustreerd omdat ze mij al eerder te pakken hebben gehad.” Het weekend voor dit voorval is er ook al een motorkap van zijn voertuig gestolen.

Op de hoek van het blok, waar ook de rijschool gevestigd is, zit een beveiligingsbedrijf. Daar staan de camera’s die normaal gesproken de auto’s van Willem in de gaten hielden. “Omdat je hier nu maar maximaal drie uur mag parkeren, moest ik de auto’s ergens anders zetten. Op de camerabeelden zie je linksboven in het hoekje een paar schimmen.” Op de beelden is te zien hoe snel de daders te werk gaan. “Binnen 3,5 minuut hebben ze twee motorkappen verwijderd.”

Blauwe zone

De rijschoolhouder heeft besloten de auto’s voortaan gewoon voor de deur te zetten. “Ik heb dat ook bij de gemeente aangegeven, ondanks dat de blauwe zone geldt.” Willem heeft nog geen reactie van de gemeente Vlaardingen ontvangen, maar ziet het liefst de blauwe zone weer verdwijnen. “Ik snap heel goed dat de blauwe zone hier geldt. Veel mensen zetten hun auto hier neer en stappen dan in de metro.”

Als de blauwe zone niet weg kan, is het volgens Willem ook een idee om tussen 8.00 uur en 18.00 uur te handhaven op de maximale parkeerduur van drie uur. “Zodat wij ’s nachts onze auto’s hier gewoon weer neer kunnen zetten.