advertentie
  • 112
  • Vlaardingen

Politie waarschuwt voor nepagenten in Vlaardingen Holy: ‘Waardevolle spullen in gevaar’

De politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als politieagenten. De nepagenten weten slachtoffers met babbeltrucs over te halen om waardevolle spullen af te geven. In Vlaardingen werden daarom vandaag op verschillende plaatsen waarschuwingsborden geplaatst.

Bron: Politie Nederland
Bron: Politie Nederland
Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

donderdag 18 juli 2024 13:47

Een woordvoerder van de politie laat weten dat oplichters steeds geslepener te werk gaan. "Soms bellen ze van tevoren dat ze iets komen checken of komen ze met het verhaal dat er veel inbraken in de buurt zijn en dat ze je waardevolle spullen op het bureau kunnen bewaren." Maar volgens de woordvoerder zou de politie dat nooit vragen.

Ze voegt daaraan toe dat het ondanks dat ook lastig is om te achterhalen of het gaat om een echte of nepagent. "Soms dragen ze een uniform, een nep-ID en soms delen ze namen van echte agenten of telefoonnummers van de politie." Informatie die volgens de politie gewoon op het internet te vinden is.

Toch raadt de politie mensen aan om in geval van twijfel altijd een legitimatiebewijs te vragen en nooit spullen af te geven aan de politie. Dus wees alert. Daarom worden er in de Vlaardingse wijk Holy nu borden geplaatst om de bewoners extra te alarmeren.