advertentie
  • Schiedam
  • natuur
  • politiek

Opschudding op inloopavond over bomenkap: ‘Het ging over de kleur van bloemetjes’

Bewoners van de Fabribuurt, Frankelandbuurt en Liduinabuurt (FFL-buurt) hebben 543 keer een petitie tegen bomenkap ondertekend. Hierdoor is het versneld in de raad behandeld, waarna de gemeente een gesprek belooft. Volgens buurtbewoner Wouter van den Brand was er uiteindelijk geen echt gesprek, maar slechts een inloopavond om de herinrichtingsplannen te presenteren.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 18 juli 2024 15:42

Buurtbewoners kregen twee dagen voordat het gesprek zou plaatsvinden een brief van de gemeente. “Het zou een inloopavond worden waarin ze de nieuwe plannen wilden laten zien,” vertelt buurtbewoner Esmée van Doorn. “Toen ontplofte de buurt.”

‘We hadden het over de kleur van de bloemetjes’

De inloopavond vond plaats in wijkcentrum de Erker, waar buurtbewoners door boekjes konden bladeren om plantjes uit te zoeken voor na de herinrichting. “We hadden verwacht dat we zouden praten over of er bomen te redden waren, maar het ging over de kleur van de bloemetjes.”

Hierdoor besloten de buurtbewoners het heft in eigen handen te nemen. “We hebben een buurvrouw op een stoel gezet en die is namens ons allen de brief gaan voorlezen om uit te leggen waar de pijn zit in de straat,” zegt Wouter. Hierna kregen de bewoners de mogelijkheid om op de plannen van de gemeente te reageren. “We moeten nog maar zien wat er mee gebeurt.”

‘Laten we met elkaar in gesprek gaan’

Ook John van Sliedregt, fractievoorzitter van D66 was aanwezig op de inloopavond. Hij laat via Facebook weten het gevoel van de bewoners te begrijpen en hoopt dat de gemeente met hen in gesprek gaat. “We willen met de gemeente samenwerken, we waren het eens met het eerste plan totdat het hele plan werd omgegooid,” zegt Esmée. “Laten we met elkaar in gesprek gaan.”