advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Wereldwijde computerstoring treft ook vliegveld, 12 vluchten geannuleerd: 'Neem flesje water mee'

Een wereldwijde computerstoring legt ook Rotterdam The Hague Airport lam.  Op het vliegveld staan sinds vrijdagochtend al lange rijen wachtende mensen. Het vliegveld raadt aan om een flesje water mee te nemen. 

redactie

door redactie

vrijdag 19 juli 2024 10:32

De wereldwijde computerstoring is veroorzaakt door een update van de cyberbeveiligingssoftware van het bedrijf CrowdStrike. Computers die getroffen zijn kunnen niet meer opstarten. Dat heeft op Rotterdam The Hague Airport grote gevolgen. Een woordvoerder van de luchthaven meldt aan Flashphoto dat het vrijdagochtend niet mogelijk was voor passagiers om te in te checken. Daardoor ontstonden er al snel behoorlijk lange wachtrijen in de terminal.

Vluchten vertraagd en geannuleerd

In de middag komt het vliegveld met een nieuwsbericht over de storing op de website: 'Door een wereldwijde computerstoring is het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) vertraagd. Het is daardoor wat drukker in de terminal en op het voorterrein. Er worden flesjes water uitgedeeld en medewerkers van de luchthaven lopen rond om passagiers op de hoogte te houden en vragen te beantwoorden'.

Het vliegveld verwacht zelf niet dat alle problemen snel verholpen zullen zijn: 'Reis je vandaag of morgen vanaf de luchthaven? Dan raden wij aan om ook zelf een flesje water mee te nemen'.

Op de website staat bij de vertrektijden dat vrijdag ion totaal 12 vluchten zijn geannuleerd.

Ziekenhuis heeft geen probleem

Het Schiedamse ziekenhuis Franciscus Vlietland laat weten dat zij, net als ziekenhuizen in bijvoorbeeld Leiden, Rotterdam en Nijmegen, geen problemen ondervinden door de storing. "Alles wordt 24/7 gemonitord," aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.