advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Grootste zandkunstwerk ooit op stadsstrand Vlaardingen

De internationaal bekende kunstenaar Ludo Roders, beroemd om haar indrukwekkende zandsculpturen, keert voor de vijfde keer terug naar het Vlaardingse stadsstrand. Dit jaar werkt ze aan haar grootste creatie op het stadsstrand tot nu toe, waarmee ze opnieuw de aandacht hoopt te trekken van de Vlaardingers.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 19 juli 2024 15:59

Op het stadsstrand is een plek aan de waterkant vrijgemaakt voor een nieuwe zandsculptuur van Roders' hand. “Het wordt een stroom van vissen en in het midden komt een groot gezicht,” vertelt ze. De kunstenaar verwacht nog twee weken bezig te zijn met de zandsculptuur. “Normaal ben ik eerder klaar, maar het weer zat tegen en ik ben hier flexibeler met de tijden dat ik aan de zandsculptuur kan werken.”

Dat het weer onvoorspelbaar is, vindt Roders niet zo erg. “Tijdens het maakproces loop je wat vertraging op, maar omdat er aan het einde een heel dun laagje lijm overheen gaat, blijft de zandsculptuur lang mooi.”

Ze vindt het heerlijk om nu dichterbij huis te werken. “Ik vind het leuk dat je met zand in korte tijd iets moois kan maken en dat het zand wordt omgetoverd tot iets nieuws.” De kunstenaar hoopt dat veel Vlaardingers een kijkje nemen op het stadsstrand om de sculptuur te bewonderen. “Vanaf begin augustus is het af en is iedereen welkom om hem te komen bekijken!”