advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij
  • kunst en cultuur

Nolet, Damen en DSW: drie grootste bedrijven steunen Schiedam viert 750

Nolet Distillery, Damen Shiprepair Rotterdam en DSW Zorgverzekeraar hebben zich aangesloten als ‘official partners’ van het evenement Schiedam viert 750. De stichting, die het jubileum organiseert, is verheugd met de steun van het lokale bedrijfsleven en hoopt uiteindelijk vijf officiële partners te hebben.

redactie

door redactie

maandag 22 juli 2024 10:18

Volgend jaar viert Schiedam dat het 750 jaar geleden stadsrechten kreeg van Aleida van Holland. De stichting wil dit jubileum samen met de inwoners vieren onder het motto ‘Schiedam viert de toekomst!’ “De partnerschappen met deze drie bedrijven tonen de betrokkenheid van het Schiedamse bedrijfsleven bij de stad en haar inwoners,” aldus burgemeester Harald Bergmann.

Bob Nolet, elfde generatie van Nolet Distillery, is verheugd over de samenwerking: “Met een gezamenlijke geschiedenis van meer dan 330 jaar in het hart van onze mooie stad, zijn wij verheugd dat we op deze wijze kunnen bijdragen aan de festiviteiten van 750 jaar Schiedam. Wij wensen alle inwoners dan ook een grandioos jaar toe.” Peter Altena van Damen Shiprepair Rotterdam voegt hieraan toe: “Met onze wortels letterlijk en figuurlijk diep verzonken in de stad, zijn wij voor altijd verbonden aan Schiedam. Vroeger, nu en in de toekomst.” Joop le Conge van DSW Zorgverzekeraar benadrukt de verbondenheid met Schiedam: “Als Schiedamse zorgverzekeraar vinden wij het belangrijk om te zorgen dat 750 jaar Schiedam verbindt.”

Dankzij de bijdragen van deze bedrijven is er volgens de stichting al bijna 350.000 euro aan sponsorbijdragen verzameld. Anke Bodewes, voorzitter van Stichting Schiedam viert 750, is blij met alle steun: “We zijn heel dankbaar voor de bijdragen van deze drie bedrijven en ook voor de vele bijdragen van andere Schiedamse bedrijven. In overleg met onze drie partners mogen we doorwerven tot vijf officiële partners. Als dat lukt, kunnen we spreken over de ‘big five’ van Schiedam,” zegt ze met een knipoog.