advertentie
  • 112
  • rechtspraak
  • Schiedam

Chauffeur van bommenleggers, onder andere in Schiedam, moet jarenlang de cel in

De rechtbank in Dordrecht heeft een 19-jarige man uit Spijkenisse veroordeeld tot 7,5 jaar cel voor betrokkenheid bij aanslagen, meldt Rijnmond. De man reed de bommenleggers door heel Nederland in zijn auto. Hij is onder andere veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de explosie bij een garagebedrijf in de ’s-Gravenlandsepolder in Schiedam. 

Chauffeur van bommenleggers, onder andere in Schiedam, moet jarenlang de cel in
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

maandag 22 juli 2024 12:19

Mohammed A. heeft verklaard dat hij tweehonderd euro per ritje kreeg. De explosies waren naast Schiedam ook in Rotterdam, Alblasserdam,  Capelle aan den IJssel en in Brabant en Limburg. Vanwege zijn eigen veiligheid wil hij niet zeggen wie de opdrachtgever is.

De rechtbank noemt hem "een onmisbare schakel bij de explosies". Woningen zijn beschadigd en in meerdere gevallen is brand geweest. Bij een adres in Rotterdam werd het pand ook beschoten. Op camerabeelden was de auto van de man uit Spijkenisse te zien en kort daarna is hij gearresteerd.

De straf is iets lager dan de negen jaar cel die het Openbaar Ministerie heeft geëist. Het OM gaat, anders dan de rechtbank, ervan uit dat A. meer was dan alleen de chauffeur.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.