advertentie
  • wonen
  • Schiedam

Tijdelijke woningen moeten woningnood Schiedam wat verlichten

De gemeente Schiedam plaatst binnenkort ruim negentig woningen in West, Groenoord en Woudhoek. De gemeente probeert daarmee de woningnood te verkleinen. “Het gaat om goede, degelijke huurwoningen”, laat wethouder Antoinette Laan (Bouwen en Wonen) weten.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

dinsdag 23 juli 2024 15:52

Omwonenden zijn nog niet op de hoogte en worden later dit jaar geïnformeerd over de 92 woningen die in de drie buurten geplaatst gaan worden. Het gaat om locaties aan de Zoomweg, goed voor 68 appartementen, Borodinlaan en de Simon Rijnbendestraat waar er ieder twaalf geplaatst worden.

De woningen zijn bedoeld voor kleine gezinnen, jongeren en eenpersoonshuishoudens. Dertig procent van de woningen gaat naar statushouders en Oekraïners. “Het gaat om goede, degelijke huurwoningen, waarmee we meer dan negentig woningzoekenden op korte termijn helpen aan een nieuwe woning,” zegt de wethouder.

In september organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Daarvoor ontvangen zij binnenkort een uitnodiging. De gemeenteraad bespreekt het plan waarschijnlijk in oktober.