advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Van een kleine verrekijker tot een gouden bal: Nieuwe tentoonstelling over Olympische Spelen 1928 & 1936

Een kleine verrekijker, krantenknipsels, bekers en nog veel meer spullen zijn te bewonderen in de tentoonstelling over de Olympische spelen van 1928 in Amsterdam & 1936 in Berlijn. Volgens Jan Anderson is dat best bijzonder, omdat er volgens hem geen ander sportmuseum in Nederland is die dat heeft.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

woensdag 24 juli 2024 16:21

“Er is in Nederland geen sportmuseum, dus niemand houdt eigenlijk een sporttentoonstelling. Laat staan dat er een tentoonstelling is van de enige Olympische Spelen die Nederland ooit heeft georganiseerd”, aldus Jan Anderson. 

Veiling

Jan Anderson heeft al deze spullen gekocht op een veiling. Zo zag hij een bordje liggen met een bloem erop. “Dan denk je dat is niks, maar dan kijk je op de achterkant en dan zie je dat hij speciaal gemaakt is voor de Olympische Spelen in 1928.” 

Hij is trots op de Vlaardingers en Schiedammers die mee hebben gedaan met de Olympische Spelen. “Een van de belangrijkste is Flip Vethaak, hij was de eerste Vlaardinger ooit die mee deed aan de Olympische Spelen. Er is zelfs een prijs die naar hem vernoemd is.”

 

De tentoonstelling is tot eind september te bezoeken in het streekmuseum Jan Anderson.