advertentie
  • maatschappij
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Chantal en Marleen organiseren buurtfeest tegen eenzaamheid in de zomervakantie

De zomervakantie is in volle gang! Daarom organiseert Marleen Veldhoven een buurtfeest in Schiedam Groenoord, zodat kinderen die thuisblijven ook van de vakantie kunnen genieten en zich niet eenzaam voelen. Het Stedelijk Museum Schiedam ondersteunt dit initiatief door een tent met knutselspullen op te zetten, waar kinderen samen met museummedewerkers kunnen knutselen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 24 juli 2024 16:38

Kunstenaar Chantal van Heeswijk deed samen met kinderen onderzoek naar armoede. Ze hoop hiermee ook kinderen die normaal niet naar het museum gaan, toch met kunst in aanraking te brengen. Uit het onderzoek bleek dat er veel sociale armoede heerst in de wijk. Daarop besloot Chantal besloot de kinderen geen cadeaus te geven, maar iets veel waardevoller: “We geven ze aandacht en leren hen hoe ze zelf tasjes kunnen naaien en kettingen kunnen maken.”

Ook organisator Marleen merkt dat er veel sociale armoede in de wijk is. “Kinderen komen niet ver; ouders hebben vaak geen vervoer, dus ze komen niet verder dan de speeltuintjes.” Naast de tent van het Stedelijk Museum is er ook een popcornmachine, zijn er waterpistolen en kun je een glittertattoo laten zetten. “Ik ben blij dat er iets wordt georganiseerd, want anders zit ik de hele zomervakantie binnen,” zegt een van de buurtkinderen.