advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Griekse topclub ‘Aris FC’ traint bij Zwaluwen in Vlaardingen

De Griekse topclub Aris Soloniki verblijft tot 31 juli in Vlaardingen. De voetbalclub traint op de velden van de Vlaardingse voetbalclub Zwaluwen. Donderdagochtend hadden de spelers van de Griekse club een uitloop training, aangezien ze de avond ervoor nog een wedstrijd speelde tegen eredivisie club Az Alkmaar. 

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

donderdag 25 juli 2024 15:31

Aris Soloniki speelde afgelopen woensdagavond tegen Az Alkmaar, ze verloren met 2-1. Er staan nog twee andere oefenwedstrijden op het programma tegen Fc Dordrecht en NAC Breda. De spelers overnachten in een hotel in Vlaardingen. 

Griek Johh Glykos regelt als voor een aantal Griekse clubs de trainingskampen in Nederland. Zo is hij ook betrokken bij de andere Griekse topclub Olympiakos die ook verblijft in Vlaardingen. “We hebben gekozen voor Nederland omdat het een perfecte temperatuur is voor de spelers. We houden niet van regen, maar het is fijn als we koele temperaturen hebben in het voorseizoen.” In Griekenland is het soms wel veertig graden, geeft Glykos aan. Daarom is het volgens hem een mooie samenwerking tussen de Vlaardingers en de Grieken