advertentie
  • Schiedam
  • vervoer

Rust tijdens werkzaamheden Lange Haven: ‘Dit is hoe het ook kan’

Als het aan Hans, Roger en de overige bewoners van de Lange Haven in Schiedam ligt, blijft het zo rustig in de straat zoals het nu is. De weg is sinds begin maart afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met werkzaamheden. Die werkzaamheden zorgen volgens de bewoners voor een hoop rust en dat is nu net wat de buurt wil.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 25 juli 2024 15:33

Er wordt regelmatig te hard gereden. De smalle straat wordt doorgaans vooral als sluiproute gebruikt. Ondanks dat het een woonerf is en je er dus maar vijftien kilometer per uur mag rijden, zijn er volgens de buurtbewoners maar weinig automobilisten die daar rekening mee houden. “De straat is maar 3,40 meter breed”, vertelt een van de bewoners, Hans Houweling. “Als je naar buiten stapt, sta je meteen op de weg. Dat is voor mij niet zo’n probleem, ik kijk wel uit. Maar er wonen ook kleine kinderen in de straat en voor hen is het wel gevaarlijk.”

Ook is Houweling van mening dat als auto’s zich wel aan de snelheid van vijftien kilometer per uur houden, het verkeer volgens hem alsnog intimiderend is. “Het is jammer dat je zo op het verkeer moet letten in plaats van te kijken naar alle mooie plekjes waar je langskomt.”

De buurt zou graag zien dat de straat autoluw wordt. Dat zou betekenen dat alleen bestemmingsverkeer de straat nog in mag rijden. De buurt heeft tijdens de werkzaamheden kunnen zien wat de rust doet met de straat. “Dit is hoe het ook kan en dit is wat we graag zouden willen”, klinkt het in de buurt.

Donderdagmiddag werd er een petitie overhandigd aan wethouder Frans Hamerslag. “Ja, het is haalbaar. Het is een keuze. Zo is autovrij ook een keuze. Welke keuze je ook maakt, die moet je afwegen en dat is wat we nu gaan doen.”