advertentie
  • Schiedam
  • natuur

Na weken zoeken vinden Schiedamse stadsimkers eindelijk nest van Aziatische hoornaar

De lokpotjes van de Schiedamse stadsimkers hebben succes gehad. Met behulp van lokpotjes en extra ondersteuning van een warmtecamera, hebben de imkers na weken zoeken een nest van de Aziatische hoornaar gevonden.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 26 juli 2024 16:19

Volgens de Schiedamse stadsimker Elly Rietdijk is het insect eigenlijk best tam. "Totdat je in de buurt van een nest komt, want dan vallen ze aan," vertelt ze. Daarom is het volgens de imker belangrijk dat het nest verwijderd wordt.

Na weken de lokpotjes bestudeerd te hebben, werd op vrijdagmiddag 26 juli het nest ontdekt. "Als de hoornaar genoeg gedronken heeft, kijken we waar hij naartoe vliegt," zegt Rietdijk. "Daardoor konden we zien waar zich het nest moest bevinden.”

Rietdijk benadrukt dat het belangrijk is dat het nest wordt verwijderd. "We zitten in een openbaar park vlakbij een kinderboerderij en ik moet er niet aan denken dat een kind wordt aangevallen." Daarnaast is het volgens de imker beter voor de biodiversiteit. "We zullen ze nooit helemaal kwijt raken, maar we proberen ze wel te beheersen."