advertentie
  • Schiedam
  • vervoer

ProRail durft niet meer te zeggen wanneer treinen tussen Schiedam en Den Haag weer gaan rijden

De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam Centrum lopen verder uit. Op de website van ProRail valt te lezen dat niet bekend is wanneer het spoor weer in dienst wordt genomen. De vertraging zou te wijten zijn aan een tekort aan vakmensen.

ProRail durft niet meer te zeggen wanneer treinen tussen Schiedam en Den Haag weer gaan rijden
Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

maandag 29 juli 2024 13:10

Op donderdag 25 juli maakte ProRail bekend dat de werkzaamheden op het spoort ten minste tot 29 juli zouden uitlopen. Daarmee duurden de werkzaamheden vier dagen langer dan gepland. Nu blijkt dat deze datum ook niet meer haalbaar is. Op de site valt te lezen dat de NS en de RET 'hun uiterste best doen' om extra bussen en metro’s in te zetten als alternatief vervoer voor de trein op dit traject.

Volgens ProRail duren de werkzaamheden, die te maken hebben met het op orde brengen van de treinbeveiliging, langer dan verwacht. Daarnaast heeft aannemer Strukton te maken met 'een enorm tekort aan vakspecialisten', waardoor ze de werkzaamheden niet op tijd kunnen afronden.

Tjark de Vries, directeur van Strukton Rail Nederland, zegt in een verklaring het erg vervelend te vinden voor de reiziger. “Het spijt ons verschrikkelijk voor de reiziger die hier de dupe van is. Dat het nu is misgegaan komt door een combinatie van factoren, waaronder de schaarste aan technische mensen, met name in de elektrotechniek.” Wanneer de werkzaamheden verder worden opgepakt en de treinen weer normaal rijden, is niet bekend.