advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Recreatiebad De Kulk weer open na werkzaamheden, ook onder de grond

Het recreatiebad van zwembad De Kulk in Vlaardingen ging twee weken geleden dicht vanwege noodzakelijke werkzaamheden, zowel in het bad als diep onder de grond. De sluiting riep veel vragen op, maar na al dat wachten is het bad weer open.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

maandag 29 juli 2024 15:06

Volgens Taco de Ligt, coördinator technische dienst, worden er jaarlijks renovaties uitgevoerd. Met name schoolvakanties zijn volgens hem het beste moment, omdat er dan zo min mogelijk mensen gebruik maken van het bad. “We hebben 250 tegels vervangen, omdat er scherpe stukken inzaten. We hebben nieuwe beplanting neergezet en we hebben de plafondplaten en grijpranden vervangen.”

Naast dat de technische dienst boven de grond bezig is geweest, zijn de specialisten ook diep onder de grond aan het werk geweest. “We zijn bezig geweest met het verversen van de waterbuffer. We hebben de buffer schoongemaakt, zodat de vervuiling van het water laag blijft,” zegt De Ligt. Hiervoor moesten de mannen met trekkers en een hogedrukspuit onder de tegels van het zwembad kruipen. Maar dat liep allemaal volgens plan.

De Ligt kijkt terug op een positieve afhandeling van de werkzaamheden en geeft aan eerder klaar te zijn geweest dan verwacht. Daarom is het zwembad vanaf 28 juli weer open voor publiek.