advertentie
  • 112
  • Vlaardingen

Agent raakt gewond bij achtervolging in Vlaardingen

Een korte achtervolging heeft in Vlaardingen tot een gewonde agent geleid. Een politiewagen botste dinsdagavond tegen acht uur op de Reigerlaan achterop de auto waarin een verdachte zat die de politie achtervolgde.

redactie

door redactie

dinsdag 30 juli 2024 23:17

De politie kwam af op een melding dat er op de Lepelaarsingel drugs gedeald zou worden. Toen de politie ter plaatse kwam, reed de verdachte weg in zijn auto. Een korte achtervolging was het gevolg. Op de Reigerlaan remde de verdachte volgens de woordvoerder plotseling waarbij de politie achterop de auto klapte. Hierbij werden de airbags geactiveerd.

De agent raakte door de klap gewond aan zijn arm. Volgens getuigen reed de verdachte met een bloedvaart door de wijk. Op de Zwaluwenlaan raakte ten minste twee auto's beschadigd.

Flatbewoners van de Zwaluwenlaan zijn daags na het incident nog geschokt over de snelheid waarmee de verdachte door de wijk scheurde, meldt Flashphoto. De vlucht ging over de parkeerplaats bij de Zwaluwenlaan, waarbij tenminste twee auto’s werden geraakt. De politie is vanmorgen op zoek gegaan naar overige auto’s die schade hebben opgelopen. Voor zover bekend zijn daarbij geen nieuwe gevallen opgedoken.

Met de gewonde agent gaat het naar omstandigheden goed. Het letsel wat hij na de aanrijding aan zijn arm opliep is veroorzaakt door de geactiveerde airbag.

De verdachte is dinsdagavond meteen aangehouden.

Beelden: Flashphoto