advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam
  • maatschappij

Brandersfeesten vragen Schiedammers om steun: ‘Al is het maar een euro’

De organisatie van de Brandersfeesten is een crowdfundingsactie gestart om het laatste geld bij elkaar te verzamelen voor het feest van 27 tot 29 september. “Help ons met het laatste zetje”, is de vraag aan de Schiedammer. Volgens voorzitter Pim Koning van de Brandersfeesten is er nog tussen de vijftien en dertigduizend euro nodig voor het evenement.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 31 juli 2024 12:47

Niet eerder vroeg de organisatie van de Brandersfeesten op deze manier steun aan de Schiedammers voor het evenement. Toch is dat dit jaar nodig. Dit komt volgens Koning vooral door gestegen prijzen. “We zijn bezig met een gat te dichten. Daarvoor willen wij een beroep doen op de Schiedammers. Dit organiseren wij voor de Schiedammers en dat doen wij belangeloos. Dat wij het mogen organiseren is mooi, maar het moet een feest voor de Schiedammers worden.”

‘Klein speldje’

“Al is het maar een euro”, zegt Koning terwijl hij zijn wijsvinger opsteekt. “Overdreven gezegd. Wij hebben tachtigduizend inwoners in Schiedam. Als iedereen een euro steunt zijn wij er.”

Hierna graait de voorzitter in het zakje van zijn overhemd. Hij haalt een geel-blauw speldje uit de zak met het logo van de Brandersfeesten erop. “Iedereen die vriend wordt van de Brandersfeesten krijgt een speldje. Het is niet groot, maar wij willen graag zien dat straks heel veel Schiedammers in de stad rondlopen met dit speldje. Dan weten wij dat zij het mooiste feest van Schiedam medegeorganiseerd hebben.”