advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Kristi wil met kinderboek over ADHD meer diversiteit laten zien

De Schiedamse Kristi Freijssen runde twaalf jaar lang een kindermerk en verkocht onder andere knisperende babyboekjes. Ze besloot te stoppen om een kinderboekenuitgeverij, gericht op de ontwikkeling van kinderen, te beginnen. Freijssen werkt nu aan de kinderboekenserie 'Kijk mij eens', die de onderwerpen zoals ontwikkelingsstoornissen bij opgroeiende kinderen behandelt.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 31 juli 2024 16:43

Het eerste boek van de serie, 'Siem heeft het druk', gaat volgens Freijssen over een jongen met ADHD. Naast dat ze de uitgever is, schrijft de Schiedamse ook zelf de teksten voor dit boek. “Ik heb zelf de diagnose ADHD, het zijn boeken die ik in mijn jeugd heb gemist.” Freijssen hoopt dat kinderen met dezelfde diagnose zich in het boek herkennen. “Het boek is een spiegel, maar ook een venster. Iedereen kent wel iemand zoals Siem.”

Freijssen heeft er bewust voor gekozen geen van de diagnoses expliciet te benoemen in de boekenserie. “Ik merk dat het kan afschrikken als de diagnose in de titel staat,” vertelt ze. “De eigenschappen van de diagnose zijn wel in het boek verwerkt. Mijn doel is dat kinderen zich in bepaalde eigenschappen herkennen, wat belangrijk is voor de zelfontwikkeling van een kind.”