advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Tafteltenisser Britt Eerland uitgeschakeld door titelverdediger op Olympische Spelen in Parijs

De Schiedamse Britt Eerland is uitgeschakeld op de Olympische Spelen van Parijs in het enkelspel tafeltennis. In de achtste finales nam zij het op tegen de Chinese Chen Meng, winnaar van twee gouden medailles op de vorige Olympische Spelen in Tokio. Op de spelen in Tokio werd Eerland negende.

Britt na de overwinning op Hana Goda, foto: Instagram/Britt Eerland
Britt na de overwinning op Hana Goda, foto: Instagram/Britt Eerland
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 31 juli 2024 17:15

Met gefocuste blikken begint de eerste set tussen Eerland en Meng. Tijdens deze set komt de Schiedamse tafeltennister direct op voorsprong. Dit zet ze door en al snel staat het zelfs (4-1). De volgende rally gaat er hevig aan toe. Het balletje schiet meerdere malen hard heen en weer over de tafel, ook dit punt gaat naar Eerland (5-1). Meng vecht zich nog terug tot acht punten. Uiteindelijk trekt Eerland toch aan het langste eind in de eerste set (11-8).

Tijdens de volgende set neemt Meng de overhand. Ze wint de set dan ook overtuigend met (5-11). De derde en vierde set zet de Chinese tafeltennisser dit door en wint ook beide sets (6-11,4-11). Meng weet de overmacht te houden en wint de beslissende vijfde set ook van de Schiedamse.

Daarmee strandt Eerland in de achtste finales van de Olympische Spelen. In twee eerdere rondes won de Schiedamse van Hana Goda (4-0) en van Hana Matelová (4-3).