• sport en bewegen
  • Schiedam

Schiedamse Kelly koerst met handbalteam naar kwartfinales na winst tegen Brazilië

Nederland behaalt met een 31-24 overwinning op de Braziliaanse handbalvrouwen hun derde winst op de Olympische Spelen. Hiermee stellen ze een plek in de kwartfinale veilig. Op zaterdag 3 augustus spelen de dames hun laatste poulewedstrijd tegen Hongarije in Lille, met een ticket naar de kwartfinale al op zak.

Nederlandse handbalvrouwen in het Olympisch dorp
Nederlandse handbalvrouwen in het Olympisch dorp | foto: Instagram/Kelly Dulfer
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 01 augustus 2024 10:45

De  wedstrijd in de Paris Sud 6 Arena tegen Brazilië heeft een Schiedams tintje. Zowel speelster Kelly Dulfers al assistent coach Ricardo Clarijs komen uit de jeneverstad. Het begin verloopt stroef tegen wat bekendstaat als het beste vrouwelijke handbalteam van Zuid-Amerika. Topspeler Estavana Polman maakt het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar raakt hierna door een val geblesseerd.

Oranje gaat de rust in met een 17-13 voorsprong. Het baltempo gaat omhoog en de Schiedamse Kelly Dulfer zorgt voor een stevige verdediging in het midden. Ondanks een rode kaart voor de Braziliaanse cirkelspeelster en een doelpunt van Dulfer in een leeg doel, bouwt Nederland het verschil in het aantal doelpunten lange tijd niet verder uit.

Na een strafworp scoort Oranje. Daarna volgt een snelle break-out in de laatste twee minuten. De eindstand is 31-24 in het voordeel van Nederland. Hiermee stelt het team een plek in de kwartfinale veilig.