• sport en bewegen
  • Schiedam

Schiedamse handbalster Kelly Dulfer gaat met winst tegen Hongarije de kwartfinale in

De Nederlandse handbaldames hebben hun laatste poulewedstrijd tegen Hongarije gewonnen met 26-30. Van de zeven gespeelde wedstrijden verloren de dames alleen van Frankrijk, waardoor ze als tweede in de poule eindigen. De oranje dames hadden zich eerder tegen de Brazilianen al verzekerd van een plek in de kwartfinales in Lille.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

zaterdag 03 augustus 2024 10:42

Voor deze laatste poulewedstrijd ging de wekker om 4:30 uur in de ochtend voor de Nederlandse handbaldames. De Schiedamse Kelly Dulfer was, net als de meeste andere speelsters, niet meer gewend om zo vroeg op te staan voor een wedstrijd sinds haar tijd bij de pupillen. Ondanks dat ook Hongarije zich al had geplaatst voor de kwartfinales, bleef het tot het eind een spannende wedstrijd.

In de eerste minuten gaat het gelijk op. Door een verdedigingsfout krijgt Dulfer twee minuten straf. Er volgt een strafworp voor de Hongaren en even lijkt het erop dat zij op voorsprong komen. Nederland scoort echter met een speler minder, en als Dulfer weer het veld in mag, kan Nederland de voorsprong stukje bij beetje verder uitbouwen. De eerste helft verloopt verder rommelig aan beide kanten. Ondanks dat de Hongaren veel kansen krijgen van Nederland om uit de rechterhoek te scoren, gaat oranje de rust in met een 16-19 voorsprong.

Beide teams beginnen voorzichtig aan de tweede helft. Vooral de keepsters onderscheiden zich door veel ballen tegen te houden. Toch stralen bondscoach Per Johannsson en de Schiedamse assistent-coach Ricardo Clarijs rust uit, wat ervoor zorgt dat oranje vertrouwen houdt in de winst. Hoewel Hongarije de voorsprong van Nederland weet terug te dringen tot twee doelpunten, is de eindstand 26-30 in het voordeel van Nederland.

De Nederlandse handbaldames maken zich klaar voor de kwartfinale op dinsdag 6 augustus in het Pierre-Mauroy Stadium in Lille. Tegen welke Scandinavische ploeg dat zal zijn, wordt later vandaag bekend.