advertentie
  • Schiedam
  • wonen

Nieuwe woningbouw plannen in Schiedam-West gaan door ondanks parkeerzorgen

Aan de Warande 142-144 in Schiedam-West zullen binnenkort negen herenhuizen verrijzen. Door deze woningbouw en de bouw van een appartementencomplex op de hoek van de Warande en Schoolstraat, zullen er 93 woningen bijkomen. Bewoners zijn positief over de plannen, maar maken zich zorgen over parkeren in de buurt.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 05 augustus 2024 16:27

“Ik kan hier doordeweeks mijn auto niet kwijt door de school en mensen die hun auto hier in de straat zetten omdat het hier nog geen betaald parkeren is,” zegt een buurtbewoner. Maar ook in de weekenden is het volgens haar raak. “Ook dagjesmensen die het centrum bezoeken zetten de auto hier neer.” Bewoners van de Warande zijn bang dat de extra woningen voor nog meer parkeeroverlast zullen zorgen.

De projectontwikkelaar laat weten dat er voldoende parkeerfaciliteiten zullen zijn, die voldoen aan de eisen van de gemeente. Op het binnenplein aan de Warande worden zeventig privéparkeerplaatsen aangelegd en er komen vijf extra parkeerplaatsen op straat. Bovendien worden deelauto’s in de straat neergezet om autobezit te ontmoedigen.

De bouw van het appartementencomplex is reeds gestart en de oplevering is gepland voor 2025. Het is nog onduidelijk wanneer de bouw van de herenhuizen begint.