• sport en bewegen
  • Schiedam

Schiedamse Kelly sneuvelt met handbaldames in Olympische kwartfinale

De Olympische Spelen zijn ten einde voor de Schiedamse handbalster Kelly Dulfer. Nederland is door Europese handbalgrootmacht Denemarken met 29-25 uitgeschakeld in de kwartfinale. Drie jaar geleden, op de Spelen van Tokyo, moesten de handbaldames ook na de kwartfinales naar huis.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 06 augustus 2024 11:30

Bij het begin van de kraker Denemarken-Nederland zitten er naar schatting ruim achttienduizend supporters in het Stade Pierre-Mauroy in Lille. Het is de derde deelname aan de Olympische Spelen voor de Oranje dames. Ook aan deze wedstrijd zit een Schiedams tintje. Naast speelster Kelly Dulfer is ook assistent-coach Ricardo Clarijs een Schiedammer.

Nederland begint goed. Binnen vijf minuten is de stand 0-4 in het voordeel van Nederland. De dames verdedigen ietwat agressief tegen Denemarken, dat op haar beurt ook een sterke dekking heeft staan. Maar met het bekende blok van Dulfer in de verdediging weet Nederland de voorsprong vast te houden. In de laatste twee minuten van de eerste helft komt Denemarken terug en gaat Nederland met een 11-10 achterstand de rust in.

Denemarken neemt de overhand

De Denen bouwen hun voorsprong in de tweede helft vliegensvlug uit door meerdere missers van Nederland. De Deense handbalsters krijgen steeds meer ruimte van de Oranjevrouwen. Door een assist van Dulfer weet Nederland de achterstand tot twee punten verschil terug te brengen, maar tevergeefs.

Ondanks dat de Denen maar met vier speelsters in het veld staan, blijven ze scoren. Voor Nederland eindigt het Olympisch avontuur in de kwartfinales met een eindstand van 29-25 in het voordeel van Denemarken.