advertentie
  • sport en bewegen
  • maatschappij
  • Vlaardingen

De Tour en Leontien van Moorsel helpen Vlaardingse vrouwen fietsen

Gele ballonnen, gele vlaggetjes én gele fietsen. De fietsenwinkel aan het Van Hogendorpkwartier viert namelijk de Vlaardingse kickoff van de Tour de Femmes. In samenwerking met de gemeente krijgen tien inburgerende Vlaardingse vrouwen tijdens deze kickoff fietsles. Het startsein werd gegeven door meervoudig Olympisch kampioen wielrennen, Leontien van Moorsel.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 06 augustus 2024 17:02

Zussen Nicole en Miranda van Kortenhof, eigenaar van de fietsenwinkel, raakten geïnspireerd door het Rotterdams Peloton en besloten in Vlaardingen hetzelfde aan te bieden. “De dames krijgen 2,5 maand lang fietsles en als ze het succesvol afronden mogen ze de fietsen houden,” zegt Miranda.

Volgens Van Moorsel is het voor Nederlanders moeilijk voor te stellen om niet te kunnen fietsen. “Wij hebben als kind leren fietsen, maar deze vrouwen zijn natuurlijk veel banger om te vallen.” De voormalig wielrenster geeft de dames nog wat tips voordat ze op de fiets stappen. “Niet naar beneden kijken, maar kijk naar het punt waar je naartoe fietst, want dan houd je je fiets recht.”

Aankomende maandag 12 augustus start de Tour de Femmes in Rotterdam, om vervolgens ook door Vlaardingen te razen. “We zijn met dit maatschappelijke project begonnen in Rotterdam en zetten het nu voort in Vlaardingen”, aldus Van Moorsel. “Ik hoop dat er meer plaatsen zullen volgen.”