advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Camper vol rugbytenues brandt uit op het Golfpad in Vlaardingen

De camper van het Dutch Lions beach rugbyteam uit Hoek van Holland is vrijdagavond in brand gestoken in Vlaardingen. Hoewel de schade aan de camper meevalt, lagen er wel allerlei tenues en parasols in opgeslagen die moeten worden vervangen. Dat meldt de WOS.

Bron: Björn Uitvlugt
Bron: Björn Uitvlugt
redactie

door redactie

donderdag 08 augustus 2024 10:37

De wagen stond tijdens de brand op het Golfpad in Vlaardingen, waar een van de teamgenoten aan het klussen was. Volgens hem en de brandweer lagen er geen makkelijk ontbrandbare spullen in de camper, waardoor ze vermoeden dat er iets naar binnen is gegooid om de camper in brand te steken. "Gelukkig was de brandweer om de hoek vanwege twee andere brandjes. Dus ze waren er binnen vijf minuten," aldus de teammanager.

Omdat de camper vervangen moet worden, heeft het team een inzamelingsactie opgezet. Volgens teammanager Björn Uitvlugt zijn er wel sponsoren, maar was er recent een nieuwe afspraak gemaakt om het sponsorgeld te besteden aan nieuwe leden. "Deze tenues hadden we gekocht voor drie jaar, zodat we de komende twee jaar nieuwe leden kunnen werven."

In totaal is er een bedrag van zo'n 2.500 euro nodig, onder andere voor materialen en nieuwe tenues. De materialen worden gebruikt om het interieur weer op te bouwen.

Dit is een artikel van onze mediapartner de WOS.