advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Nieuw buurtrestaurant in Groenoord bestrijdt eenzaamheid

“Niks is zo confronterend als elke dag alleen eten.” Ook in de Schiedamse wijk Groenoord zijn veel mensen eenzaam. Daarom opent Resto VanHarte haar eerste Schiedamse vestiging in wijkcentrum Groenoord. “Buurtbewoners kunnen hier iedere woensdag terecht om een hapje te komen eten”, aldus John van Duin, manager Communicatie bij Resto VanHarte.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 08 augustus 2024 11:32

Voor acht euro kunnen mensen genieten van een driegangendiner. Mensen met een kleinere portemonnee betalen slechts vijf euro. Tijdens de eerste Schiedamse editie op 7 augustus hebben volgens Van Duin bijna vijftig mensen met elkaar gegeten. De vrijwilligers die helpen met koken en opdienen komen allemaal uit de buurt. De diners moeten mensen in de wijk in contact brengen met elkaar. “Al geven ze alleen elkaars telefoonnummer voor als er wat is”, aldus Van Duin.

Gulle gift

Dat dit initiatief nu ook in Schiedam plaatsvindt, is te danken aan een gulle gever. “We zijn vorig jaar door een donateur benaderd die graag anoniem wil blijven,” vertelt Van Duin. “Het is een hele gulle gever. Ze betalen zoveel dat we vijf jaar in Schiedam kunnen blijven.”