advertentie
  • Schiedam
  • kunst en cultuur

Schiedamse selfiewedstrijd kleurt nieuwe expositie ‘Spiegel in de tijd’

De Schiedamse galerie Jabelle aan de Lange Haven heeft een selfiewedstrijd georganiseerd ter ere van de nieuwe expositie ‘Spiegel in de tijd’. Iedereen kan deelnemen door een selfie in te sturen die iets met tijd te maken heeft.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

donderdag 08 augustus 2024 15:27

De expositie is opgezet om de zestigste verjaardag van de beroemde fotografe Henriette van Gasteren te vieren. Haar werk richt zich vaak op thema's als identiteit, vrouwen, vrijheid en gelijkheid. Maar omdat Belinda Schulze en haar man Jacques Tange ook het publiek wilden betrekken, schreven ze een selfiewedstrijd uit.

Volgens Schulze is de enige voorwaarde dat de ingezonden selfies een link met het levensverloop hebben: "Mensen mogen alles insturen, of het nu gaat om ouderdom, jeugd, toekomstvisies of levenslessen, als het maar iets met tijd te maken heeft."

Tijdens de opening op 7 september, worden alle ingezonden foto's tentoongesteld. Er komt ook een publieksprijs waarvoor bezoekers kunnen stemmen en een eerste prijs die door een deskundige jury wordt toegekend. Voor degenen die alvast wat inspiratie willen opdoen, staan de deuren van de galerie open.