advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Voor welke superheld ren jij? Augusta organiseert ‘Super Hero Run’

Augusta van Hoogdalem is een fanatieke hardloopster en organiseert in Vlaardingen regelmatig hardloopevenementen. Op 24 augustus staat de volgende wedstrijd op de agenda, met als locatie de Broekpolder. Het thema van de hardloopwedstrijd is ‘Super Hero’. “Toen ik vroeger mijn eerste wedstrijd liep, stond mijn superheld langs de kant”, vertelt Augusta. 

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

vrijdag 09 augustus 2024 13:06

“Ik kijk er enorm naar uit, niet alleen omdat het een hardloopwedstrijd is, maar ook omdat deze editie een persoonlijke betekenis voor me heeft. Het is namelijk een eerbetoon aan mijn vader, die helaas is overleden,” vertelt Augusta van Hoogdalem. Voor de gelegenheid heeft zij een speciaal shirt laten maken ter nagedachtenis aan haar vader. “Op de voorkant staat ‘SuperPa’, want hij was vroeger mijn superheld. Daarom organiseer ik nu deze run, zodat mensen ook voor zijn of haar superheld kunnen hardlopen.”

Al geruime tijd zet Augusta zich in om de hardloopwedstrijden in Vlaardingen groter en bekender te maken. Hierbij krijgt ze steeds meer steun van de gemeente. “Het is nog niet precies zoals ik het voor ogen heb, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het steeds groter zal worden,” aldus Augusta.

Na afloop van de hardloopwedstrijd krijgt iedereen een medaille die je kan laten graveren, ook zijn er douches aanwezig en allerlei lekkernijen op het terrein van de voetbalclub Victoria ’04.