advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Tour de Femmes: alle afsluitingen in Vlaardingen en Schiedam

De eerste etappe van de Tour de Femmes raast maandag 12 augustus door Vlaardingen en Schiedam. Hiervoor moeten in beide steden enkele wegen en parkeerplekken worden afgesloten. Waar moet je rekening mee houden? Twee zet alle afsluitingen op een rijtje.

foto: Twee
foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

zaterdag 10 augustus 2024 09:30

De route van de eerste etappe wordt volgens de gemeentes ‘flexibel’ afgesloten. De wegen zullen 45 minuten voor de verwachte doorkomsttijd van het peloton worden afgezet en weer geopend worden nadat het peloton voorbij is geraasd. Op sommige kruispunten is het nog mogelijk om over te steken tot 15 minuten voordat het peloton voorbij komt. Ook is het in sommige straten verboden om te parkeren.

Schiedam

Volgens de gemeente Schiedam zal het peloton om 12:30 over de Horvathweg de Schiedamse grens passeren. Vanaf 11:45 zullen wegen dus afgesloten worden. Achtereenvolgens de Horvathweg. Plein 1940-1945, de ’s Gravelandseweg en de Broersvest. Vervolgens worden de Koemarkt, Oranjestraat, Nieuwe Haven, Burgemeester Knappertlaan en Vlaardingerdijk ‘dynamisch’ afgesloten. De Vlaardingerdijk zal vanaf ongeveer 12:00 uur afgesloten zijn, aangezien het peloton rond 12:45 daarlangs zal komen.

Op maandag is het op de Burgemeester Knappertlaan en de Broersvest verboden om te parkeren van 00:01 t/m 13:00 uur.

Vlaardingen

Rond 12:46 rijden de beste vrouwelijke wielrenners van de wereld Vlaardingen binnen over de Meester L.A. Kesperweg, die vanaf 12:01 afgesloten zal zijn. Vervolgens gaan de renners de rotonde rechtdoor de Westlandseweg op, om vervolgens rond 12:48 de Hoflaan op te draaien. Via de Oude Havenbrug, het Liesveldviaduct, de Van der Driftstraat en de Burgemeester Pruissingel draaien de renners de Westlandseweg op richting de A20, waar ze rond 12:50 uur de snelweg betreden.

Van 07:00 uur tot en met 13:00 uur mag er in Vlaardingen niet worden geparkeerd op de Hoflaan, de Van der Driftstraat en een deel van de Markgraaflaan (tussen de Vondelstraat en de Van der Driftstraat).

Na een tocht heen en weer door de Blankenburgverbinding en over het eiland Voorne-Putten komen de renners via de A20 terug in Vlaardingen. De verwachting is dat het peloton rond 14:17 over de Marathonweg razen, dus zal de Marathonweg vanaf ongeveer 13:30 afgesloten zijn. Vervolgens rijden de renners via de Maassluissedijk Vlaardingen uit richting Maassluis.