advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam
  • Vlaardingen

De volledige route van de eerste etappe van de Tour de Femmes

Voor het eerst rijdt de Tour de France voor vrouwen een etappe buiten Frankrijk. Dit unicum komt ook door Schiedam en Vlaardingen rijden. Ook worden waarschijnlijk voor het eerst bergpunten verdeeld onder zeeniveau. De eerste etappe van de Tour de Femmes komt natuurlijk niet alleen door Schiedam en Vlaardingen. Twee zet de volledige route op een rij.

De volledige route van de eerste etappe van de Tour de Femmes
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

zondag 11 augustus 2024 11:30

De trappers van de rensters beginnen te draaien voor de deur bij het Museum Boijmans Van Beuningen. Na een kleine ronde door het centrum over de Coolsingel, langs de Hofpleinfontein en langs de Kunsthal rijdt het peloton langs het Kasteel naar de grens met Schiedam over de Horvathweg. Op Vijfsluizen is de ‘départ réel’, daar wordt de koers vrijgegeven en mogen de rensters écht tempo gaan maken.

Na een tocht door het centrum van Vlaardingen gaat het peloton via de A20 door de gloednieuwe Blankenburgverbinding richting het eiland Voorne-Putten. Uit de tunnel rijden ze langs de rand van Rozenburg richting Hellevoetsluis. Het peloton gaat daarna dwars door Zuidland en Abbenbroek terug dezelfde weg op. Ze gaan namelijk weer door de Blankenburgverbinding naar het noorden van Het Scheur. Bij die doorkomst worden de eerste punten vergeven voor de bolletjestrui, het bergklassement.

Via de afrit Vlaardingen-West komen de renners over de Vlaardingse Marathonweg. Via de Maassluissedijk gaat het peloton naar Maassluis. De Tour doorkruist Maasdijk en rijdt vervolgens tussen ’s Gravenzande en Naaldwijk door in de richting van Den Haag. De Hofstad wordt volledig doorkruist, inclusief een rondje door het Zuiderpark om vervolgens richting de kust te gaan. Vlak voor het strand in Kijkduin finisht de eerste etappe van de Tour de Femmes in 2024.