advertentie
  • dossier loodgieter
  • Vlaardingen
  • 112

UPDATE: Loodgieter Van Uffelen overleden na onwelwording

 De Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen ligt in ernstig kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat melden meerdere bronnen. Van Uffelen raakte zaterdag onwel in een woning aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Vlaardingen. De loodgieter zou zijn gereanimeerd.

UPDATE: Loodgieter Van Uffelen overleden na onwelwording
foto: FlashphotoNL / Twee
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

maandag 12 augustus 2024 16:20

UPDATE 20:04 uur
Ron van Uffelen (45) is overleden. Dat laat zijn advocaat Richard Korver weten. Korver vraagt de privacy van de familie te respecteren. (Lees hier meer)

Al sinds zondag gaan geruchten over de toestand van Van Uffelen rond in Vlaardingen. Zaterdagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident in de wijk Babberspolder, meldt nieuwsdienst FlashphotoNL. Ook een traumahelikopter werd ingevlogen.

Een hoogwerker van de brandweer moest ter plaatse komen om Van Uffelen uit het pand te hijsen. Een buurtbewoner in de buurt van de Van Oldenbarneveldtstraat zag het incident gebeuren en vertelt dat er ook beademd werd.

 foto3uffelen
Foto: FlashphotoNL

Explosiegolf

Van Uffelen is al langere tijd een bekende loodgieter in Vlaardingen. Hij verkreeg nationale bekendheid na een reeks explosies bij zijn werk- en woonpanden in Vlaardingen. Voor langere tijd werd hem om veiligheidsredenen door burgemeester Bert Wijbenga verboden om zijn eigen woonhuis te betreden.

Er doen verschillende verhalen de ronde over de huidige status van de gezondheid van Van Uffelen, maar er is nog weinig bevestigd.

'Hectisch'

Volgens de buurtbewoonster was de situatie hectisch afgelopen zaterdagmiddag. Volgens haar komt Van Uffelen vaker in het pand aan de Van Oldenbarneveldtstraat en is de bewoner van het pand een goede bekende van hem.

De politie wil niets kwijt over het incident. Ook op de vraag of er een onderzoek gestart is, is de politie terughoudend, omdat het om een medische en persoonlijke kwestie gaat.

foto4uffelen
Foto: FlashphotoNL