advertentie
  • 112
  • Schiedam

Bom of vuurwerk: wat vernielde de deur aan de Pendrechtsestraat?

Een harde knal, rook en lichte schade. De politie meldde afgelopen zondag over een explosie aan Pendrechtsestraat in de Schiedamse wijk de Gorzen. Hoewel er aanvankelijk werd gesproken over een harde knal, lijken de meeste bewoners in de wijk weinig tot niets te hebben gemerkt.

Bron: Twee
Bron: Twee
Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

maandag 12 augustus 2024 17:03

Een van de bewoners gaf aan wel iets gehoord te hebben, maar zei: “Een harde knal was het zeker niet, het klonk eerder als vuurwerk.” Een andere bewoner hoorde via buren dat er iets was voorgevallen, maar had zelf niets opgemerkt. “Ik woon er tegenover, dus ik had vast iets gehoord, maar ik ben er niet van wakker geworden,” vertelt hij.

Waar sommige bewoners weinig gemerkt hebben, is de deur er niet ongenadig vanaf gekomen. Een klein deel is afgebroken en boven de deur zijn brandsporen zichtbaar. Een andere buurtbewoner verklaart: “Het leek wel een bom, harder dan een strijker, ik ben mij kapot geschrokken.”

De politie meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. Er is echter wel een onderzoek gestart en de politie roept getuigen met beeldmateriaal op om zich te melden.