advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

De Ark verliest kerkelijke functie, diensten voortaan in de Dorpskerk

De Protestantse Gemeente Kethel zal vanaf september alleen nog diensten houden in de Dorpskerk. Dat betekent dat De Ark haar functie als kerk verliest. Wat de nieuwe functie van De Ark wordt, is nog niet bekend.

Foto: Piet Goudriaan
Foto: Piet Goudriaan
Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

maandag 12 augustus 2024 17:39

Voorzitter Rita van der Eijk van de kerkenraad legt uit hoe dit besluit tot stand is gekomen. “In 2019 vond er een fusie plaats tussen de Dorpskerk en De Ark, waarna op beide locaties erediensten werden gehouden.” Volgens Van der Eijk leverde die samenwerking alleen niet het gewenste resultaat op.

“Op een gegeven moment nam het aantal bezoekers af en werd het financieel onhoudbaar om op twee locaties diensten te organiseren.” Bovendien bleek het lastig om tussen de twee locaties te schakelen. Van der Eijk benadrukt dat ze de samenwerking willen versterken. En dat dat het beste gaat als ze op één locatie werken.

Op 24 augustus wordt er een herinneringsreceptie gehouden bij De Ark, waarna op 25 augustus de laatste reguliere eredienst zal plaatsvinden. De eerste reguliere eredienst in de Dorpskerk volgt op 15 september. Wat de toekomst voor De Ark is, is nog niet bekend. Van der Eijk belooft wel dat zodra er meer informatie is, dit snel gedeeld zal worden.