advertentie
  • 112
  • Vlaardingen

Brand in dak zorginstelling Vlaardingen, brandweer met stormram naar binnen

In het dak van een pand van een zorginstelling in de Vlaardingse Oostwijk is maandag brand uitgebroken. De brandweer rukte om even voor zes uur uit naar de Willem Beukelszoonstraat. Om even voor acht uur werd het sein brand meester gegeven.

redactie

door redactie

maandag 12 augustus 2024 18:18

De brand woedde in een (historisch) pand van Middin, er wonen mensen met een beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

Het gebouw stamt uit 1916. Omdat de toegang tot de zolder erg nauw is, was het voor de brandweer moeilijk om van binnenuit bij de brandhaard te komen, meldt Rijnmond. Dit maakte het blussen erg lastig. In de tussentijd werd het dak van buiten nat gehouden.

Grote Brand

De brandweer schaalde direct op naar Middelbrand, en korte tijd later naar het sein Grote Brand om meer eenheden ter plaatse te krijgen. In totaal zijn er drie ploegen ingezet om de brand te blussen. Er was volgens een omwonende een kettingzaag en een stormram nodig om binnen te komen.

Ook is er een ambulance opgeroepen, maar het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn. Volgens Rijnmondveilig 'is iedereen het pand uit'.

De brandweer zette het Team Digitale Verkenning in om een beter beeld te krijgen bij de brand. Met de hulp van drones werd van bovenaf gekeken waar de heetste delen van de brand zitten. Zo weet de brandweer waar geblust moet worden.

Afbeelding van WhatsApp op 2024 08 12 om 18.48.45 a6d7ff8e
Foto: Bryan Koopmans

Bewoners elders opgevangen

Voor vijftien bewoners van het pand wordt tijdelijke opvang geregeld. Dit zal volgens Rijnmondveilig gebeuren op één van de andere locaties van de zorginstelling. De nacht zullen ze daar in ieder geval door moeten brengen.